Auto Schloesser Hoensbroek

Tweedehands winterbanden

Gaat u op wintersport of wilt u veilig de weg op tijdens winterse omstandigheden? Kies dan voor winterbanden. Met winterbanden verkort u de remweg op nat of besneeuwd wegdek. In Nederland zijn winterbanden niet verplicht, maar in de meeste Europese landen zijn winterbanden wel verplicht tijdens winterse omstandigheden. Dit betekent bij ijzel, gladheid door ijs- of rijpvorming, sneeuw, gladheid door sneeuw en sneeuwmodder.

Winterbanden zijn over het algemeen aan te raden bij temperaturen onder 7 C. Het is zeker niet altijd nodig om nieuwe winterbanden aan te schaffen. Tweedehands winterbanden, mits in goede staat, zijn een voordelig alternatief. U bespaart al gauw zo’n €300 op een set.

 

Waar moet ik op letten bij gebruikte winterbanden?

Natuurlijk zijn gebruikte of tweedehands winterbanden niet in dezelfde staat als nieuwe. De kwaliteit van tweedehands winterbanden kan enorm verschillen. Een belangrijke factor waar u moet letten bij de aanschaf van winterbanden is de profieldiepte. Nieuwe winterbanden hebben gemiddeld een profieldiepte van 9 mm. In tegenstelling tot zomerbanden is er voor winterbanden geen opgesteld minimum. Wij, en ook de onafhankelijke ANWB, adviseren om een minimale profieldiepte van 4 mm aan te houden. Auto Schloesser checkt bij de inkoop van winterbanden altijd op profieldiepte. Zo bent u verzekert van winterbanden in goede staat.

 

alt

 

Groot assortiment tweedehands winterbanden

Bent u op zoek naar tweedehands autobanden? Met of zonder volg? Bekijk snel onze actuele voorraad aan tweedehands winterbanden. Wij beschikken over zo’n 100 sets aan scherp geprijsde winterbanden voor verschillende merken auto’s.

 

Meer dan winterbanden

Schade opgelopen of wilt u uw auto APK laten keuren Natuurlijk kunt u bij Autogarage Schloesser terecht voor al uw vragen omtrent uw auto.

 

Nieuwe winterbanden

Toch liever nieuwe winterbanden? Wij beschikken ook over een groot assortiment van scherp geprijsde nieuwe winterbanden. Kiest u er toch voor om nieuwe winterbanden aan te schaffen? Kijk dan snel in onze actuele voorraad winterbanden.

 

 

 

.

.