Auto Schloesser Hoensbroek

Geschiedenis

De geschiedenis van Auto Schloesser gaat ver terug naar het verleden....

 

Voor Peter Schloesser (1952) was het van kind af aan al duidelijk, een eigen autobedrijf van zijn grote droom. Samen met (opa) Leo Schloesser had hij de grootste plannen om samen een autobedrijf op te starten. Door het vroege overlijden van opa heeft dat enkele jaren op zich laten wachten. Na gewerkt te hebben als automonteur, 1e autotechnicus, chef-werkplaats en receptionist heeft Peter na 10 jaar ervaring opgedaan te hebben besloten om de grote stap te wagen.

 

1 februari 1978

Eindelijk is het zover gekomen, een droom die uitkomt. Automobielbedrijf P. Schloesser is een feit. Met een mooi pand gelegen aan de Industriestraat te Hoensbroek is Peter van start gegaan met zijn autobedrijf. In 1e instantie voeren de werkplaats- & autoschadeherstel werkzaamheden de boventoom.

 

1985 - 1988

Na het opbouwen van een vaste klantenkring door het leveren van goede service en kwaliteit heeft Peter een grote vaste klantenkring weten op te bouwen. Veel klanten van het 1e uur behoren nog altijd tot deze groep, iets waar we erg dankbaar en trots op zijn!

 

Dacia, het Roemeense automerk welke onder de vlag van Renault opereerd kon destijds voor een interessante prijs een practische auto aanbieden welke gebaseerd was op de Renault 12. Omdat dit aansluit bij de bedrijfsvoering is Peter in 1985 een dealerschap aangegaan.

 

Dacia afbeelding

 

 

16 maart 1988

Het automerk FSO doet op deze dag zijn intrede bij Automobielbedrijf Schloesser. FSO is net als Dacia een automerk welke practische auto's voor een scherpe prijs levert. Met het merk FSO heeft Peter een grote uitbreiding van zijn klantenkring weten te realiseren. Er werden jaarlijks tot wel 100 nieuwe auto's van dit merk verkocht. Klanten wisten Automobielbedrijf Schloesser van heinde en ver te vinden voor onderhoud en reparatie van deze automobielen.

 

FSO Dealerschap Auto Schloesser

 

1993 - 2000

Het automerk Skoda als nieuwe telg van de VW-groep wordt toegevoegd aan het leverings-programma van Auto Schloesser. Peter die ruime ervaring heeft met Volkswagen als chef-werkplaats en receptionist bij de lokale dealer ziet de toekomst rooskleurig in. Zeker gezien de toekomstplannen die het merk voor ogen heeft.

Met de Favorit, het model dat Skoda op dat moment levert wordt de 1e start gemaakt. Na een leuke opening worden vele auto's van dit model afgeleverd, met vele tevreden klanten als gevolg.

 

Skoda Favorit

 

1999

In het jaar 1999 is Leo Schloesser, de zoon van Peter na het behalen van zijn diploma's officiëel bij het bedrijf komen werken. Natuurlijk was Leo buiten schooltijden altijd al te vinden in de garage. Als op 12-jarige leeftijd verkocht Leo auto's. Zijn passie voor auto's ging zelfs zover dat hij buiten schooltijd tot wel 77 auto's per jaar verkocht op 16-jarige leeftijd.

 

Leo Schloesser - Auto Schloesser

 

In de jaren die daarop volgen is de nadruk op de verkoop van occasions en het onderhoud en reparatie daarvan komen te liggen. Met deze activiteiten is in de loop der jaren het bedrijf flink uitgegroeid. De oppervlakte is zelfs verdrievoudigd!

 

Occasion showroom

 

2001

Roel Esseling, onze chef-werkplaats is in 2001 als leerling automonteur gestart. Na het behalen van zijn monteurs en 1e autotechnicus diploma heeft hij zijn APK-keurmeester diploma gehaald. Uiteraard is hij niet stil blijven zitten, buiten de ruime ervaring die hij inmiddels heeft opgebouwd in storingdiagnose heeft hij hier een bij GMTO cursussen hiervoor gevolgt.

 

Roel Esseling - Auto Schloesser

 

2006

Vanwege de toenemede verkoop-activiteiten is Steven Bussey aangenomen om zorg te dragen voor de auto-cleaning. Steven draagt er zorg voor dat alle occasions showroom klaar worden gepoetst. Inmiddels werken wij ook voor collega-autobedrijven die hun auto-claening aan ons toevertrouwen.

 

alt

 

Om onze occasions nog beter te presenteren is er een bedrijfsruimte achter het bestaande pand aangekocht van maarliefst 1.000 m2. Met deze aankoop werd het mogelijk gemaakt een groot aantal auto's binnen te presenteren.

 

2008

Inmiddels mag Auto Schloesser steeds meer klanten verwelkomen in de werkplaats. Sven Geraeds is aangenomen als autotechnicus. Sven verzorgt de onderhoudsbeurten en reparaties. Cursussen zoals auto-elekto heeft hij met goede resultaten verlopen. Met zijn opgebouwde exprertise behoort hij tot de vaste krachten die het team van Auto Schloesser tot zich mag rekenen.

 

Sven Geraeds - Auto Schloesser

 

-

 

.

.