APK keuring regio Heerlen

Een APK keuring is een wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. Een APK keuring is vaak een jaarlijks terugkomende keuring.

Is het weer tijd voor een APK keuring? Kom dan snel naar Auto Schloesser. Auto Schloesser is specialist in APK keuringen in de regio Heerlen voor benzine, diesel, hybride en LPG. Wij zijn door het RDW erkend als keuringsinstantie. Een keuring bedraagt bij ons slechts €45,-.

Als autogarage kunt u natuurlijk bij ons ook voor andere zaken omtrent uw auto terecht. Heeft u bijvoorbeeld nieuwe autobanden nodig? Autogarage Schloesser helpt u graag!

Hoe vaak moet u uw auto APK keuren?

Hoe vaak u uw auto moet laten keuren hangt af van hoe oud uw auto is en het type voertuig. De eerste keuring vindt vaak plaatst na 4 jaar. Na deze eerste keuring vindt de volgende keuring na 1 of 2 jaar plaatst. Is uw auto al eerder gekeurd? Dan kunt u uitgaan van de datum die vermeld is op uw APK-keuringsrapport. Wijzigt u de brandstof van uw voertuig? Dan verandert ook de frequentie van de APK keuring. Een overzicht met hoe vaak u uw auto (<3.500kg) APK moet laten keuren vindt u hieronder.

DATUM BRANDSTOF WANNEER KEUREN?
Datum eerste toelating na 1 januari 2005 Brandstof, alcohol en/of elektromotor Eerst APK na 4 jaar, daarna twee keer na 2 jaar, daarna elk jaar (4-2-2-1
Diesel, gas of anders Eerst APK na 3 jaar, daarna elk jaar
Datum eerste toelating vóór 1 januari 2005 Alle Eerst APK na 3 jaar, daarna elk jaar
Voertuig 30 jaar of ouder Alle Eens per 2 jaar
Datum eerste toelating vóór 1 januari 1960 Alle Geen APK-plicht

Wanneer keuren?

U kunt uw auto tot 2 maanden voor de vervaldatum laten keuren. Uw vervaldatum blijft zo hetzelfde. Zorg er wel voor dat uw auto voor of uiterlijk op de vervaldatum wordt gekeurd. Is de APK toch verlopen? Dan kunt u een schorsing van het kentekenbewijs aanvragen bij het postkantoor. U mag dan geen gebruik maken van de openbare weg met als uitzondering voertuig gebonden verplichtingen. Een APK keuring valt daar onder.

Combineer een APK keuring met onderhoud

Als autobedrijf bieden wij u de APK keuring GRATIS aan in combinatie met een grote onderhoudsbeurt. Ook verzorgen we voor klanten met een diesel-auto de roetmeting die nodig is voor de APK keuring.

Uw auto APK laten keuren? Maak dan snel een afspraak!